1
کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2
استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده
هدف از این پژوهش درک تجربیات گلخانه دارانی است که در شرایط واقعی اقدام به راه اندازی یک کسب و کارکرده اند. به این منظور سوال پژوهش به این صورت مطرح شد که: گلخانهداران در طی فرایند کسب و کار چه تجاربی کسب کرده اند و دلایل موفقیت و ضعف در راه اندازی این کسب وکار چه بوده است؟.جامعه مورد مطالعه شامل گلخانه دارانی بوده است که درسال 96-87 اقدام به راه اندازی یک کسب و کار کرده اند و در ضمن تجربیات خود را بیان و توصیف نموده اند. برای انتخاب این افراد از نمونه گیری مبتنی بر هدف استفاده شده (10گلخانه دار شامل 5 نفر مرد و 2 نفر زن). سپس دادههای مورد مطالعه به صورت انفرادی نیمه ساختارمند (به مدت 30دقیقه) در محدوده زمانی سال1396-1395جمع آوری شدند. یافته ها تجزیه و تحلیل شده و با استفاده از روش کلایزی در پنج مفهوم اساسی طبقه بندی شدند. این مفاهیم عبارتند ازسخت و طاقت فرسا بودن راهاندازی، بالا بودن هزینه و نیاز به سرمایه کافی، فشار و استرس روانی و اجتماعی، میزان ریسک پذیری، نگرش و مهارت و افزایش اعتماد به نفس و موفقیت گلخانه داران.