دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
چکیده
هدف اصلی این پژوهش، بررسی تصور یا دیدگاه دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلیسینا از کارآفرینی است. دراینپژوهشازروش تحقیقکیفیازنوعپدیدهشناسی توصیفیاستفادهخواهد شد. جامعهپژوهش شاملکلیهدانشجویانکشاورزی دانشکده دانشگاه بوعلیسینا بودهاست.نمونهگیریبهروشمبتنیبرهدفوبااستفاده ازروشتصادفی هدفمندبود. جمعآوریاطلاعاتبااستفادهازمصاحبه عمیقانجام گردید. در تجزیهوتحلیلاطلاعات ازروش تحلیل دادهها بر حسب میزان تکرار موضوعاتاستفادهشده و یافتههایبهدستآمدهشاملبررسی دیدگاههای دانشجویان در خصوص کارآفرینی میباشد. روایی یافتهها با روشهای تطبیق توسط اعضاء و بررسی همکار تضمین شده، اعتبارپذیری تحقیق، از طریق همخوانی و سازگاری بین واقعیتهای مورد نظر شرکتکنندگان و یافتههای پژوهش، انتقالپذیری، به وسیله توصیف و تشریح کامل شرایط و زمینههای محیطی، ارائه جزییات کامل از فرایند پژوهش و تأمین پایگاهی از اطلاعات جهت قضاوت و تصمیمگیری، قابلیت اطمینان، از شیوه توصیف و تشریح دقیق شرایط، پدیدهها و زمینه در حال تغییر، تهیه مسیر ردیابی و حسابرسی، ارائه جزئیات گردآوری و تحلیل دادهها و تأییدپذیری توسط تأیید توسط همتایان، منطق رسیدن به استنتاجها و تفسیرها از دادهها انجام گردید. استنباط دانشجویان از کارآفرینی، مشتمل بر، ایجاد زمینهها و فرصتهای شغلی توسط افراد خلاق؛ نوآوری، خلاقیت و ریسکپذیری و شناسایی و به کارگیری فرصتهای بالقوه و استفاده کارا و اثربخش از منابع بود. عوامل تأثیرگذار بر دیدگاه و نگرش دانشجویان دانشکده کشاورزی در زمینه کارآفرینی، شامل، بازدید از بنگاههای کسب و کار کارآفرینانه؛ برقراری ارتباط با مراکز رشد و کارآفرینی؛ حمایتها و مشوقها؛ ایجاد فرهنگ کارآفرینی در جامعه به ویژه جوامع علمی کشور باشد. تأثیر نوع دیدگاه و تصور دانشجویان از کارآفرینی بر توسعه یا عدم گسترش کارآفرینی، همانا، وجود این اندیشه غلبه داشت که تصور و دیدگاه مثبت موجب توسعه خواهد شد.